Gemeentelijke Politiek

reactie Fietsersbond op omgevingsvisie West Betuwe

Doorfietsroute Waardenburg Geldermalsen kent nog vele knelpunten

knelpunt oversteek bij A15

Het is goed om ambities te hebben, maar wij zien graag een masterplan met investeringen voor de fiets:

In totaal komt het woord fiets maar liefst 47 keer voor in de ontwerp-omgevingsvisie.
Het is goed om ambities te hebben maar nog mooier is het om deze ambities te kunnen vertalen in een haalbare aanpak. Wij gaan graag met uw in gesprek om de geformuleerde ambities te vertalen in een masterplan met investeringsagenda.
Een ambitie zonder plan en budget is uiteindelijk een lege huls.

Wij zien graag de volgende ideeën landen in een masterplan voor de fiets:
– Haalbaarheidstudies en investeringmogelijkheden voor de snelfietsroutes Noord- Zuid (Utrecht Den Bosch) en Oost -West (Leerdam- Tiel);
– Meer ruimte voor de fiets op de rotonde N327/Meersteeg nabij het distributiecentrum van Albert-heijn en de aansluiting met de nieuwbouwwijk De Plantage;
– Een goede fietsroute op of nabij de Watermolenweg (bijv langs de Voorvliet) deze kan ook toeristisch zeer aantrekkelijk zijn.
– Goede fietsvoorziening op het station zoals een bewaakte fietsenstalling met fietsverhuur op het vernieuwde station.
– En hetgeen u in uw visie verwoord.

Ter inspiratie ontvangt u van ons het masterplan Fiets van de gemeente Zaltbommel. Wij zien een dergelijk document ook graag voor onze gemeente. We denken graag samen met uw hoe dit masterplan eruit kan gaan zien. Wij vragen u om nu alvast budget vrij te maken in de meerjarenbegroting 2022-2026 zodat ook daadwerkelijk vorm kan worden gegeven aan de fietsambities uit de ontwerp-omgevingsvisie.

Categorieën